Senders locals

 

Genovés és un dels pobles de la comarca Valenciana de la Costera. Es troba situat a uns pocs quilòmetres de Xàtiva, la capital de la comarca i a l`ombria de la Serra Grossa, enmig d´una plana de bancals de tarongers, on ressalten algunes llomes i tossals. I es situa a 60 quilòmetres de Valencia.

 

Tota la part meridional del terme, des de l´Estret de les Aigües de Bellús fins al Portixol, és una àrea muntanyenca d`ombria variada, de paisatges bellíssims i molt rica en recursos naturals.

 

Gaudeix d´un clima mediterrani com la seua vegetació. En tot el terme les aigües del riu d´Albaida travessen la Serra Grossa i baixen de la Vall D´Albaida al Pla de Xàtiva, la constància mil·lenària de l`aigua al seu pas per L´Estret d´Alboi ha format revolts i replanells dignes de visitar.

 

Un dels al·licients de la visita als paratges naturals de Genovés, es el recorregut de les diferents sendes senyalitzades i l’interès paisatgístic en el seu transcórrer i la tranquil·litat del seu entorn, l´es seues vistes panoràmiques destaquen per la verdor del paisatge i per divisar tots els termes des de la costera fins la Vall D’Albaida.