Genovés - Senda La Creu

Powered by Wikiloc
 
L’eixida d’aquest itinerari el trobem situat en el Dipòsit de l’Assagador, que és d’on s’abasteix a la població del Genovés. En aquest punt trobem un pal direccional del PR i varies instal·lacions elèctriques que donen servei al Pou de la Creu i és on comença la zona boscosa.
 
Ens endinsem en el bosc de pi blanc en ascens suau i progressiu deixant el Barranc de la Creu al costat esquerre. Creuem alguns racons ombrívols i frescos i alguna zona abancalada on podem veure les construccions de pedra seca tan comú a la Mediterrània.
 
Deixem darrere les terrasses i la pujada es fa una miqueta més pronunciada fins arribar a un altre pal direccional situat dalt del barranc abans citat. És en aquest punt on es creuen els camins cap al Mirador de la Creu que ja tenim a la vista i cap a la Senda Andalusa.
 
Ens dirigim a l’esquerra direcció al Mirador de la Creu, abans però deixem a mà dreta un xicotet i bonic sender que ens portaria a l’àrea recreativa de L’Empalme (que podem aprofitar per a la creació d’una nova ruta). Continuem recte i en uns minuts ens situem a la Creu que dona nom a la serra, magnífic mirador molt estimat pels habitants de la població i amb unes bones vistes cap a les comarques de La Costera i La Ribera, i les muntanyes del nord d’Alacant com la Serra de Mariola i la d’Aitana o l’altiu Benicadell.
Ens situem de nou en el punt de creuament mencionat abans i ens dirigim cap a la Senda Andalusa. Aquest és un camí carener més assolellat amb vistes cap a les dues vessants de la Serra de la Creu, és a dir cap al Genovés i cap a la CV-610 i el Camí Manzano.
 
Continuem per la carena fins arribar a un pal de fusta amb la llegenda Serra de la Creu, continuem davallant fins arribar a uns abellers, i ja en les proximitats de la Senda Andalusa i el Camí Manzano, passant per una zona abancalada de pedra seca amb un refugi ben conservat, finalment ens trobem amb l’ampla pista coneguda com Camí Manzano on trobem l’enllaç amb la Senda Andalusa.