Senda Ampla PR-CV 193-1

Powered by Wikiloc

 

Un dels inicis del recorregut el trobem a l’àrea recreativa de l’Empalme que deu el seu nom al trobar-se en el creuament de les carreteres CV-610 i la CV-575. El sender baixa direcció al Barranc de les Ferreres el qual es troba paral·lel a la carretera. En aquest punt si anem a mà dreta seguint el curs del barranc arribaríem al Pou de Sant Isidre, d’on podríem accedir a La Creu per un bonic sender. En el nostre cas, creuem el llit del barranc i continuem recte fins trobar una línia elèctrica situada en un pla on la vegetació escasseja.

 
Malauradament aquesta zona ha estat castigada pels incendis forestals i una vegada deixem darrere les torres elèctriques, entrem en una de les poques masses arbrades de l’itinerari. Passada aquesta xicoteta massa de pins joves la vegetació està composada per arbustos com el coscoll, l’estepa, petorret…
 
En aquest punt l’itinerari transcorre per un camí més o menys pla localitzat a mitja vessant de la muntanya i on cada vegada més, gaudim de les vistes cap a la ciutat de Xàtiva i les comarques de la Ribera i La Costera.
 
El camí continua un centenars de metres per aquest terreny pla, creuant algunes xicotetes tarteres o despreniments procedents de la part més alta de la muntanya i ens endinsa en el paratge de l’Ombria de Benavent, l’altra zona boscosa de l’itinerari, molt més extensa i desenvolupada que la mencionada al principi. És en aquest paratge on trobem la bassa de reg que abasteix els camps de tarongers que tenim a mà esquerra i que quasi envaeixen els peus de la serra.
 
Deixem darrere la bassa i el soroll de les granotes i continuem per aquesta zona ombrívola fins trobar un pal direccional amb les següents indicacions: Pla de Benavent, Racó Tancat i Fonteta Miralles. Si continuem cap a la Fonteta podríem enllaçar amb la Senda Miralles, i cap a la dreta en continu ascens arribaríem a l’enllaç amb la Senda Andalusa (PR-CV 193-2).
 
Abandonem la frescor de l’ombria i continuem pel sender, que s’enfila de valent fent ziga-zaga fins arribar al punt més alt de la ruta, l’anomenat Pla de Benavent (414 m), paratge amb unes bones vistes de la contornada i de muntanyes més llunyanes com el Caroig.
 
Una vegada situats a la part més alta i plana d’aquesta ruta no queda més que davallar per l’altra vessant de la serra, amb les vistes cap a les muntanyes del nord de les comarques alacantines com el Montcabrer, la Serra d’Aitana i el Benicadell.
 
El camí descendeix cap a la ja visible CV-610, punt final de la nostra ruta i punt d’enllaç amb la Senda Andalusa (PR-CV 193-2).