Senda Andalusa PR-CV 193-2

Powered by Wikiloc

 

Ens situem en Alboi, xicotet llogaret situat en les immediacions del Riu Albaida i on recomanem la visita a Les Arcaetes, antic aqüeducte i un dels més bells monuments del Genovés. Fins ací podem arribar en el nostre vehicle o pel Camí d’Alboi per un còmode camí rural envoltat de cultius de cítrics. L’eixida està situada a la Font de Sant Joan, on hi ha una àrea recreativa i a més, trobem el llavador de la pedania, just enfront de la parada de tren de la línia Alcoi-Xàtiva. Comencem l’itinerari pujant per uns escalons de pedra que ens deixen en un camí que va paral·lel a la via del tren, la qual deixem a mà dreta. Seguim un centenar de metres fins que quasi toquem la via del tren, i en aquest punt, creuant-la, arribem al paratge de la Xopà. El nostre itinerari gira a l’esquerra seguint les marques de PR fins arribar a un bonic pont de pedra que ens creua a l’altra banda del barranc i on trobem un creuament: a mà dreta el sender ens portaria a la Casa de la Llum i a l’inici del sender de la Penya Blanca i a mà esquerra continuem per la Senda Andalusa.

 
Una vegada creuem la línia d’Alta Tensió, comença una gradual pujada que ens fa guanyar metres poc a poc, deixant el Barranc dels Bassals a mà esquerra i passant per les restes d’un antic forn de calç. Seguim pel sender evident i fresat fins el paratge de La Raconada, on trobem un pal d’ubicació. Ací ja estem situats en la part més alta del barranc, i en uns minuts arribem a la pista i a la unió del sender de la Penya Blanca.
 
Situats en aquest punt i descendint per la pista formigonada podem tornar al Genovés pel Camí de Ridocci, on trobarem un nou pal amb direccions, i a mà dreta continua l’itinerari per un sender molt trepitjat fins assolir el Coll del Manzano, el qual ja és visible en la part més alta del Barranc del Llop i el qual deixem sempre a mà dreta.
 
Una vegada guanyat el Coll del Manzano, trobem la presència d’uns abellers, els quals evitarem. Ací tenim l’oportunitat de pujar a l’antiga cantera i enllaçar amb el sender de l’Ombria Carbonera que també ens portaria a la CV-610. Ara sòls queda descendir per la pista forestal coneguda com Camí Manzano fins la CV-610 o Port de Benigànim, abans però, passem pel paratge de l’Ombria Carbonera on trobem la Microreserva de la Serra de la Creu i on trobem el sender del que parlàvem abans. Una vegada situats a la carretera tenim l’opció d’enllaçar amb la Senda Ampla PR-CV 193-1.