Singularitats

 

Antiga església parroquial de la Mare de Déu dels Dolors

 
Localitzada en el carrer de l'Església , es va iniciar la seua construcció en el s. XVII. El seu estil arquitectònic ha patit diverses restauracions. Els murs són de maçoneria i rajola, d'una sola nau i amb pilastres com a suports. Els arcs de la nau són apuntats, així com l'arc triomfal. La coberta de la nau central és de volta apuntada i els laterals de volta de mig canó, la sagristia adovellada, la torre està situada en la capçalera i té 3 cossos, construïda amb carreu i carreuó.
 
 
Ermita del Crist del Calvari
 
Edifici religiós d'estil neoclàssic que data del s. XIX. Es localitza en la cima d'un turó en la CN-332 al seu pas per Genovés. És una ermita d'una sola nau, amb cúpula sobre l'absis, coberta al seu torn per 4 vessants. L'accés a la mateixa s'efectua a través d'un Viacrucis on hi han xicotetes capelles reconstruïdes després de la Guerra civil.
 
 
Font de Sant Pasqual
 
Construcció d'estil barroc de l'any 1777. Es localitza en la CN-332 al seu pas pel municipi. El conjunt està integrat per una font de motiu religiós amb caseries i una escultura del sant, a qui s'afig en la seua part davantera un espai ovalat, amb banc corregut lateral, tot això tractat amb abundant decoració barroca.
 
 
Llavador de la Mare de Déu dels Dolors
 
Llavador públic situat en el carrer Mare de Déu dels Dolors construït en 1917 i restaurat recentment.
 
 
Museu de la Pilota
 
És el màxim exponent que Genovés ha tributat a l'esport de la Pilota, del que ha sigut bressol d'anomenats jugadors que amb els seus triomfs esportius han donat a conéixer este municipi no sols a nivell autonòmic sinó també nacional i internacional. Amb estes instal·lacions es reconeix la importància d'este esport i dels seus seguidors en el municipi.
 
 
Rutes senderistes
 
Per als amants de la naturalesa s'han recuperat i senyalitzat una xarxa de sendes locals de xicotet recorregut que discorren pels paratges de major bellesa i singularitat del municipi: Senda Penya Blanca, Senda Ampla, Senda la Creu i Senda Andalusa. Poden obtindre més informació sobre les mateixes en l'Ajuntament.
 
 
Paratge d'Alboi
 
En la pedania d'Alboi podran disfrutar de bells racons naturals i zones recreatives en un paisatge emmarcat per la vall que forma el riu Albaida al travessar l'extrem de la Serra Grossa.
 
 
Escultura d'Arcs
 
Escultura del famós artista Manolo Boix. Representa un jugador de pilota.
 
 
Casa de la Cultura-Auditori
 
Edifici cultural destinat a acollir la Biblioteca, Telecentre, Llar del Jubilat, Locals de la Banda de Música, Auditori...
 
 
Ajuntament de Genovés
 
L'edifici va ser construït a principis dels anys 70 i reformat recentment en 2006, acull les oficines municipals.
 
 
Monument al Pilotari
 
Escultura de l'artista local Diego Chàfer, dedicada als jugadors de Genovés, inaugurada a l'any 1992.
 
 
"A contramà"
 
Escultura del famós artista Manolo Boix, de 4 metres d'alçària, dedicada al joc de la pilota. Representa dos mans agafant una pilota de vaqueta moments abans de la treta.
 
 
Carrer Verge dels Dolors
 
Carrer on antigament es disputaven les partides més importants al poble. Al número 6 d'aquest carrer va néixer el mític jugador Paco Cabanes, "El Genovés".
 
 
Trinquet Blau de Genovés
 
Es pioner en la digitalització de les partides: El vell Trinquet de Genovés ha sigut remodelat i és el primer pintat de blau de la Comunitat Valenciana.
 
 
Escultura "El Saque"
 
Obra realitzada en bronze per l'artista valencià Ignacio Pinazo l'any 1914. Aquesta és la tercera de les còpies que hi ha, estant l'original al Palau de Batlia, seu de la Diputació de València.
 
 
Parc de la Pilota
 
Font dedicada al trinquet, obra de l'artista cubà Emilio Escobar. Respresenta dos frontons. En un dels frontons s'han col·locat les mans en bronze d'alguns dels més grans jugadors de pilota.
 
 
Ermita de Sant Antoni Joan Baptista Xiquet
 
Edificació religiosa del S. XVI, d'estil gòtic. Es troba situat en el nucli urbà d'Alboi.
 
 
Església dels Dolors
 
Construïda a finals dels anys 80, amb les aportacions econòmiques i el treball de la gent del poble.
 
 
Rutes de la salut
 
Recorreguts senyalitzats que unixen Genovés amb Barxeta i amb Llocnou en els que pots gaudir de la natura que envolta la nostra localitat.